Previous Next

У Полтаві вшанували пам’ять Раїси Кириченко

Надрукувати

До пам’ятника Народної артистки України, повного кавалера ордена княгині Ольги, лауреата Шевченківської премії, Героя України Раїси Кириченко прийшли люди, які знали співачку, молодь, шанувальники її творчості та громада.

Зібралися з нагоди 75-річчя від дня народження Раїси Опанасівни. Долучилися до заходу й представники обласної влади – заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь, директор Департаменту культури і туризму ОДА Валентина Вождаєнко, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко.

Своїми спогадами про Раїсу Кириченко поділилася й заслужена артистка України Валентина Колісник. Вона працювала та товаришувала з нашою відомою землячкою.

«Раїса Кириченко – це голос від землі, від мами. Настільки вона душевно співала, зараз так не вчать. Для мене пані Раїса була і подругою, і вчителем, і наставником. Вона завжди говорила: «Валю, ти не вагайся, співай так, як відчуваєш». Завжди мене підтримувала і була для мене як мати», – сказала Валентина Колісник.

На площі біля пам’ятника співачці звучали спогади друзів, пісні берегині та вірші полтавських митців. На знак пошани присутні поклали квіти до монумента.

Довідка: Раїса Кириченко народилася на Глобинщині 14 жовтня 1943 року. Померла у 2005-го. 14 жовтня їй виповнилося б 75.

У Полтаві з 2007 року існує вулиця Раїси Кириченко, на якій у жовтні 2012-го встановили пам’ятник співачці. Вулиці, названі на її честь, є також у Кобеляках, Кременчуці, Тростянці, Черкасах.