Previous Next

На Полтавщині розробляють геопортал містобудівного кадастру області

Надрукувати

"Геопортал містобудівного кадастру" - такий веб-додаток розробляють в Полтавській області.

Про це повідомила начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Ірина Особік на апаратній нараді.

За її словами, це буде місцевий аналог кадастрової карти України. Основою  для наповнення Кадастрових карт є містобудівна документація. Її мають розробити в кожному населеному пункті, районі та ОТГ.

Містобудівний кадастр Полтавської області стане доступним в онлайн-режимі. На геопорталі у відкритому доступі з’являться генеральні плани населених пунктів та детальні плани території.

Також на порталі працюватимуть такі підсистеми: індекс податкоспроможності, карта ґрунтів, карта енергетичної системи області, карта інвестиційних пропозицій, карта історико-культурного потенціалу регіону, карта транспортної мережі регіону з можливістю моніторингу стану доріг та шляхів в режимі реального часу.

«Введення геоінформаційної системи містобудівного кадастру потребує належного матеріально-технічного забезпечення відділів архітектури райдержадміністрацій. Нині розроблені і затверджені до застосування 3 з 25 схеми планування територій районів (Кременчуцького, Козельщинського, Миргородського), представлена на погодження Схема планування території Лохвицького району. Ведеться робота з виготовлення містобудівної документації на новоутворені ОТГ, проте не дуже інтенсивно. Не проводиться робота з виготовлення та затвердження містобудівної документації Чорнухинським та Гребінківським районами», - зазначила Ірина Особік.

Аби портал запрацював в Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації розробили проект «Регіональної цільової Програми створення та впровадження містобудівного кадастру Полтавської області на 2018-2021 роки». На фінансування проекту потрібно близько 12 млн грн, з яких 2 млн грн – кошти обласного бюджету, решта залучення коштів з місцевих бюджетів.