Previous Next

Глава Уряду пропонує вирішити питання нерівності оплати праці жінок і чоловіків в Україні

Надрукувати

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує на рівні центральної влади обговорити і вирішити питання нерівності оплати праці жінок і чоловіків, яке має місце в Україні. Про це він сказав під час участі в роботі Українського жіночого конгресу.

Захід пройшов у Києві вдруге і зібрав близько 500 найактивніших і найуспішніших жінок і чоловіків з політики, бізнесу, неурядових організацій та медіа України. Мета конгресу – серед іншого об'єднати людей довкола ідеї забезпечення гендерної рівності в різних секторах українського суспільства. Цього року одними з ключових тем зібрання стали кар’єрні можливості жінок в армії, поступове збільшення частки жінок серед працівників органів влади, проблеми домашнього насилля.

За словами Володимира Гройсмана, конгрес стає впливовим рухом, який має широку суспільну підтримку.

«Я радий, що, приміром, в Уряді представництво жінок зростає. П’ята частина Уряду – це жінки. І я знаю, що там, де за справу беруться жінки, є точність, відповідальність і висока якість. Не помічати і не визнавати це, було б несправедливо, – сказав Володимир Гройсман. – І зараз нам потрібно ліквідувати нерівність в оплаті праці. Дивимося на статистику і бачимо: жінки чомусь отримують менше грошей. Це дикунство, і цього не може бути у суспільстві. Проблема потребує негайного вирішення. Якщо будуть пропозиції системного врегулювання – ми консолідуємо більшість для ухвалення рішень».

За матеріалами Єдиного веб-порталу

огранів виконавчої влади України

Урядовий портал