Previous Next

У березні на Полтавщині відбудеться контрольна перевірка стану цивільного захисту

Надрукувати

У березні 2019 року  відбудеться контрольна перевірка стану цивільного захисту області. Про це повідомив на апаратній нараді начальник управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА Віктор Стеблянко.

Він зазначив, що минулого року в області з 12 по 22 березня проходила  комплексна перевірки стану цивільного захисту. Складено відповідні акти, райони ознайомились з недоліками які є, та отримали загальну оцінку, що обмежено відповідає вимогам. Зокрема відзначили з кращого боку райони, які пройшли комплексну перевірку – Гадяцький та місто Гадяч, Кобеляцький та Пирятинський.

«Цього року у березні відбудеться контрольна перевірка. Ті райони, які минулого року отримали зауваження та мали недоліки, перевірятимуть на їхнє усунення. Всі інші – перевірятимуть згідно з планом», – сказав Віктор Стеблянко.

Разом з тим начальник управління додав, що у минулому році  провели навчання та розробили всі документи у тих районах, де приймають евакуйоване населення. З системи оповіщення нині заведені оптоволоконні лінії до об'єктів цивільного захисту області, також вмонтована нова апаратура, і вони готові приймати місцеві системи оповіщення, які побудують на своїх територіях. У цьому напрямку краще працюють Горішні Плавні та Кобеляцький район.

«Значну роботу провели щодо захисних споруд. На реалізацію інженерно-технічного захисту в регіоні розробляється проектна документація як на об'єкти, так і на відповідні території. Щодо організації радіаційно-хімічного захисту суб'єктів господарювання визначили, пункти створені», - зазначив начальник управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА Віктор Стеблянко.

Також прозвітував Віктор Стеблянко щодо місць відпочинку населення на воді. Він повідомив, що за останні 20 років на облаштованих пляжах не потонула жодна людина.