Продовжуємо рубрику «Народна творчість Полтавщини»

Надрукувати

Понад сто років існує хорова капела «Світанок» Лохвицького міського Будинку культури. Колектив є не тільки найстарішими, а й наймасовішим співочим гуртом громади, який за свою столітню творчу діяльність об’єднав велику кількість любителів пісні, виховав не одне покоління талановитих співаків. «Світанок» стрімко увірвався в культурне життя Лохвицького краю і став яскравою подією.

Від початку заснування капели учасники прагнуть витонченого співу, найкращого відтворення шедеврів хорової музики. З кожним роком наполегливість і праця, пошук і старання всього вокального колективу приносять значні успіхи у мистецькій діяльності.

Хорова капела «Світанок» має чудовий, тільки їй притаманний звук, спів її учасників відзначається абсолютною свободою звукоутворення і звуковедення, насиченістю, багатством емоційно-тембральних барв, справжньою органікою і неабиякою майстерністю виконання.

У 2019 році колектив очолила Гончарова Любов Василівна. За вагомий внесок у розвиток народного мистецтва Лохвицького краю, активну концертну діяльність у 2021 році хорова капела «Світанок» отримала почесний статус «народний аматорський колектив».