Хто має звернутися із заявою про продовження виплат внутрішньо переміщеним особам з 1 березня 2024 року

Надрукувати

З 1 березня 2024 року виплати допомоги на проживання буде продовжено автоматично на наступні 6 місяців для внутрішньо переміщених осіб, які не мають можливості  працювати.

Також, визначено категорію внутрішньо переміщених осіб, яким допомога буде продовжена ще на 6 місяців після подання нової заяви, а саме:

Держава надає додаткову підтримку батькам, які не мають можливості працювати, доглядаючи дітей. Тому за заявою допомога продовжуватиметься, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім'ї не перевищує 9444 грн:

Такі сім’ї отримають допомогу, якщо проживають на території, де  ведуться чи можливі бойові дії 

Родини, які проживають в умовно безпечних регіонах України, але в цих населених пунктах немає можливості віддати дитину до дитячого садочка, а навчання у школі відбувається онлайн або в змішаному форматі (офлайн та онлайн) – також можуть подати заяву і отримувати виплати протягом наступних півроку. 

Також за заявою допомога продовжується:

В усіх цих випадках допомога призначатиметься на всіх осіб з числа ВПО у такій сім’ї, але інші члени родини, які не працюють, мають зареєструватися в центрі зайнятості. Якщо вони цього не зроблять,  виплата допомоги припиняється через місяць.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ! Заява про продовження виплати допомоги на проживання подається внутрішньо переміщеною особою ОСОБИСТО до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної адміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради або уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради чи центру надання адміністративних послуг за місцем перебування на обліку.