Previous Next

Агенція регіонального розвитку Полтавщини бере участь у ІІ етапі відбору додаткових пілотних партнерських областей UCORD

Надрукувати

Агенція регіонального розвитку Полтавщини «Офіс євроінтеграції» бере участь у конкурсі на отримання статусу пілотної партнерської області Швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD.  11 березня відбулася презентація структури перед  Консультативною групою UCORD. 

«За два роки функціонування Агенції регіонального розвитку Полтавщини вдалося виграти 14 грантів на 22 мільйони гривень. Ці проєкти сприяли розвитку малого та середнього бізнесу, реінтеграції ветеранів, ветеранок та ВПО. Сподіваємося на підтримку від проєкту UCORD для впровадження та координації процесів планування відновлення регіону, технічну підтримку та проходження навчальних програм і міжрегіональних та міжнародних обмінів досвідом», – зазначив заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут.

Про конкретні результати роботи Консультативній групі UCORD розповіла директорка Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» Віта Рекотова.

«Агенція регіонального розвитку сприяє розвитку підприємництва та експорту продукції. І наша допомога не декларативна, а прикладна. Розроблений електронний каталог та електронний майданчик «Виробники Полтавщини» для популяризації діяльності бізнесу у Полтавській області. Працює єдиний консультаційний центр у форматі «єдиного вікна» та бізнес-інкубатор для ветеранів та членів їхніх сімей, розширено мережу місцевих консультаційних центрів. Створені промоційні відеоролики про потенціал малого та середнього бізнесу в 7 територіальних громадах», – говорить Віта Рекотова.

Консультативна група UCORD здійснить оцінку заявки та презентації, виведе загальний бал та визначить область-переможницю. Статус пілотної партнерської здобудуть дві області, які наберуть максимальну кількість балів та отримають від проєкту UCORD базове інституційне фінансування Агенції регіонального розвитку протягом трьох років.

Крім того, у відібраних двох пілотних партнерських областях UCORD реалізовуватиме флагманські проєкти із водопостачання, водовідведення, управління відходами, а також інноваційні проєкти у сфері культури й культурних індустрій.