Ключові аспекти безпеки у кіберпросторі

Надрукувати

У сучасному світі персональна кібергігієна, кібербезпека є вельми актуальною, оскільки захищаючи себе від кібератак, ми також сприяємо загальній безпеці нашої країни. Гарантування захисту особистих даних та облікових записів –  це першочергове завдання для уникнення несанкціонованого доступу та можливого витоку конфіденційної інформації. Розглянемо як не стати жертвою шахраїв та захистити свої акаунти.

Які є види хакерських атак:

Переповнення буфера. Переповнення буфера – це тип атаки в Інтернеті, коли зловмисник використовує програмні помилки для порушення обмежень пам'яті. Це може призвести до аварійного завершення програми або виконати довільний бінарний код від імені користувача, під яким працювала вразлива програма. Рекомендується використовувати обліковий запис рядового користувача з обмеженими правами.

Віруси. Трояни, поштові черв'яки, сніфери – кожен вірус здатний вражати систему вашого комп'ютера, метою якого є передача секретної інформації з вашого гаджета. Сніфер – аналізатор трафіку – призначений для перехоплення і подальшого аналізу, або тільки аналізу мережевого трафіку, призначеного для інших вузлів.

DoS – атака, що має своєю метою змусити сервер не відповідати на запити. Такий вид атаки не передбачає отримання певної секретної інформації, але іноді буває підмогою в ініціалізації інших атак.

DDoS – має ту ж мету що і DoS, але що проводяться не з одного комп'ютера, а з декількох комп'ютерів у мережі. В цих типах атак використовується або виникнення помилок, що призводять до відмови сервісу, або спрацьовування захисту, що призводить до блокування роботи сервісу, а в результаті також до відмови в обслуговуванні.

Як захиститись від кібератака: