625 звернень від ВПО надійшло на телефонну лінію Полтавської ОВА за 3 місяці

Надрукувати

Підтримка внутрішньо переміщених осіб – важливий напрям роботи органів влади усіх рівнів. 

Із 2014 року частині українців було надано новий статус «внутрішньо переміщені особи». І якщо 10 років тому це стосувалося мешканців АР Крим та окремих районів Донецької й Луганської областей, то з лютого 2022 року сотні тисяч наших співвітчизників змушені були залишити свої домівки та переміститися в більш безпечні регіони.

Полтавщина стала надійним тиловим хабом для таких людей. З першого дня війни гарячі лінії обласного контактного центру Полтавської ОВА не затихали ні на хвилину. Увесь колектив  центру долучився до надання допомоги та важливої інформації всім хто її потребував. Щодоби опрацьовувалися сотні дзвінків від мешканців Сумської, Харківської, Донецької, Луганської та інших областей, які першими зустріли ворога.

Лише протягом березня 2022 року було отримано близько 6 тисяч дзвінків від ВПО, за рік ця цифра сягнула 20 тисяч.

За сприяння обласної влади та місцевих громад фахівці контакт-центру протягом двох років повномасштабного вторгнення розмістили більше 13 тисяч вимушених переселенців в різних комунальних закладах Полтавщини та приватних оселях небайдужих громадян.

Окрім цього оператори приймали заявки про потребу в гуманітарній та матеріальній допомозі, медичному обслуговуванні, влаштуванні в освітні заклади дітей, відновленні документів та інших щоденних проблем ВПО.

Хоча інтенсивність дзвінків, порівняно з першими місяцями 2022 року, зменшилася, але ці питання не втрачають своєї актуальності.

Так, за три місяці 2024 року з 2,5 тисяч отриманих дзвінків кожний четвертий надходив саме від ВПО. Найбільш актуальним питанням залишається гуманітарна допомога та фінансова підтримка цієї категорії людей – більше 80 відсотків від загальної кількості звернень.

Робота в цьому напрямі триває постійно й спільними зусиллями проблемні питання вдається вирішувати.

Кожен за потреби має можливість безперешкодно та безкоштовно звернутися на телефонну лінію Полтавської ОВА: 0800502230 та отримати відповідну інформацію чи оформити звернення.