Єдина у Полтавській області народна аматорська лялькова студія «Гостинець» продовжує рубрику «Народна творчість Полтавщини»

Надрукувати

Єдина у Полтавській області народна аматорська лялькова студія «Гостинець» Центру культури і дозвілля Лубенської міської ради розпочала творчу діяльність у 2003 році. Керує студією Селюк Тетяна Григорівна, яка з дитинства мріяла про створення лялькової студії та поринути у чарівний світ театрального мистецтва, де оживають народні та казкові персонажі.

Головною метою роботи колективу є організація змістовного дозвілля підростаючого покоління, залучення їх до казкового світу театрального мистецтва. Учасники студії завжди в творчому пошуку, при підборі репертуару приділяють значну увагу національній культурі, народним традиціям і обрядам України. Мініатюри, створені учасниками колективу легкі для сприйняття і спонукають глядача мислити та аналізувати мистецьке дійство.

У репертуарі колективу: дитячі лялькові вистави, казки, мініатюри для дорослих, створені на основі українських народних жартівливих пісень, гуморесок, оповідок. Виходу учасників лялькової студії на сцену передує велика, складна і копітка робота: виготовлення ляльок, пошиття костюмів, створення декорацій, музичне і шумове оформлення.

Народна аматорська лялькова студія «Гостинець» – неодноразовий переможець Всеукраїнських, обласних фестивалів-конкурсів.