Previous Next

На Полтавщині планують цифровізувати процедуру компенсації пільгового проїзду

Надрукувати

На Полтавщині використовують цифрові рішення, які допомагають розвиватися у різних сферах. Один із важливих напрямів – діджиталізація соціальних послуг. В області планують втілити амбітний проєкт – автоматизувати процедуру компенсації пільгового проїзду. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. 

Працюватимуть над цим проєктом разом із громадською спілкою «Міжнаціональна асоціація перевізників та автостанцій». Відповідний меморандум підписали в ОВА.

На Полтавщині визначені пільгові категорії населення, які можуть скористатися відшкодуванням вартості проїзду на міжміських та міжобласних маршрутах. Компенсація відбуватиметься за рахунок коштів обласного бюджету. Цьогоріч передбачено 2,5 млн грн.

«Наше спільне завдання – зробити цей процес прозорим, доступним, а головне – зручним для людей. Першочергово пропрацюємо «дорожню карту» проєкту, визначимо план спільних дій», – зауважив Філіп Пронін.

Окремо обговорили й інші цифрові ініціативи, які втілюють в області.

Голова громадської спілки «Міжнаціональна асоціація перевізників та асоціацій» Альона Векліч зауважила, що Полтавщина – єдина область в Україні, де діє програма адресної допомоги пасажирам. Після запровадження пілоту в області планують масштабувати його на інші регіони країни.