Previous Next

Наша мета – динамічний розвиток аквакультури на Полтавщині, – Володимир Когут

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут та директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов зустрілися з директором Методично-технологічного центру з аквакультури Держрибагентства Юрієм Шарилом. Обговорили питання розвитку аквакультури на державному та регіональному рівнях.

«Полтавщина має великий потенціал але, на жаль, тут майже не розвинута аквакультура. В області близько 1500 водних об'єктів, придатних для риборозведення, й лише 420 із них перебувають в оренді. Наша мета – динамічний розвиток аквакультури на Полтавщині. Продуктивні водойми та прибуткові підприємства. Тому на обласному рівні активно працюємо над розробкою Програми розвитку рибного господарства», – розповів Володимир Когут.

Юрій Шарило зауважив, що діяльність Держрибагентства теж спрямована на регіональні аспекти розвитку аквакультури.

«Прагнемо налагодити тісну співпрацю на обласному та районному рівнях. Важливо, щоб до співпраці долучалися й громади. Також формуємо законопроєкт по державній підтримці агровиробників у напрямі аквакультури. Передбачаємо шляхи вирішення питання зариблення водойм та дотації на закупівлю рибогосподарського обладнання», – розповів Юрій Шарило.

Учасники зустрічі обговорили дорожню карту реалізації проєкту на Полтавщині. Запланували розроблення технологічної карти для фермерів початківців та регіонального форуму.