Previous Next

Володимир Когут ознайомився з роботою Кременчуцького ЦНАПу

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Володимир Когут із робочим візитом відвідав Кременчуцьку громаду. Ознайомився з роботою Центру надання адміністративних послуг.

«Це сучасний та комфортний ЦНАП, який орієнтований на людей. В середньому за місяць тут опрацьовують 10-12 тисяч заяв. Під час оголошення повітряної тривоги продовжують прийом відвідувачів в укритті», – розповів Володимир Когут.

Серед переваг ЦНАПу – запис до адміністратора на точно визначений час, шеринг документів, подання заяв на отримання адміністративних послуг в електронному вигляді через інтернет, автоматизоване формування бланків заяв і супровідних документів, можливість перевірити стан розгляду заявки на сайті ЦНАПу та з допомогою QR-коду, вільний доступ до Wi-Fi, оплата послуг через платіжні термінали, POS-термінали, додаткові умови для людей з інвалідністю, дитячий куточок, мінікав’ярня.

Із керівником ЦНАПу Тетяною Печерицею обговорили питання запровадження всіх обов’язкових послуг, які відповідно до розпорядження КМУ від 16.05.2014 № 523-р повинні надаватися через ЦНАП.

Крім того, Володимир Когут зустрівся з головою Кременчуцької громади Віталієм Малецьким та його першим заступником Володимиром Пелипенком. Обговорили питання цифрової трансформації громади.

Зокрема, ефективного використання освітніх інформаційних систем у школах, проведення інформаційного аудиту наборів даних, які підлягають оприлюдненню, підвищення цифрової грамотності громадян.

Володимир Когут акцентував на важливості популяризації на місцевому рівні національної едьютейнмент освітньої платформи Дія.Освіта. На ній розміщені різні освітні серіали та симулятори. Там можна безкоштовно опанувати близько 50 актуальних професій, пройти онлайн-тестування, щоб з’ясувати, яка професія підходить конкретній людині.

Також порушили питання підключення комунальних підприємств бюро технічної інвентаризації області до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

«Нині законодавством передбачений механізм обов’язкової передачі відомостей від підприємства БТІ на запити державних реєстраторів за допомогою програмного забезпечення Державного реєстру прав. Тому комунальне підприємство БТІ вашої громади має підключитися до реєстру та провести оцифрування документів, що були створені до 2014 року», – зауважив Володимир Когут.