Previous Next

Координація та консолідація зусиль: на Полтавщині відбулася зустріч із міжнародними партнерами

Надрукувати

В обласній адміністрації відбулася Координаційна зустріч партнерських організацій ООН та команд Полтавської, Черкаської та Кіровоградської ОВА. Говорили про гуманітарні потреби кожного регіону задля оперативного реагування на потреби людей, які опинилися в кризових ситуаціях.

Зустріч у такому форматі провели в регіоні вперше. Вона стала комунікаційним майданчиком, що дозволяє мобілізувати ресурси для швидкого реагування на запити людей в межах діяльності Координаційного центру підтримки цивільного населення ОВА.

Полтавщина має позитивний досвід співпраці з міжнародними партнерами. Завдяки міжнародній підтримці в області з’явилося модульне містечко для ВПО, тривають ремонти місць компактного проживання, надається гуманітарна допомога. Найактуальніші потреби Полтавської області озвучив заступник начальника ОВА Володимир Василенко.
«Полтавщина стала другою домівкою для 170 тисяч людей. Нині ми працюємо над вирішенням питання забезпечення постійним житлом внутрішньо переміщених осіб, сприяння працевлаштуванню, забезпечення медичних, освітніх, адміністративних послуг», – зазначив Володимир Василенко.
Черкаська та Кіровоградська області теж стикаються з такими ж викликами. Тому делегації ділилися досвідом та ідеями гуманітарних перспектив і перспектив розвитку.
Міжнародні партнери розповіли про проєкти, які реалізували на Полтавщині, та плани на 2024 рік. Обговорили запити кожної області, щоб визначити найактуальніші потреби та вектори майбутньої співпраці. Адже ситуація у кожній області змінюється майже щодня і відповідно гуманітарні потреби.
Захід об’єднав представників влади, вітчизняних та міжнародних гуманітарних неурядових організацій і кластерів.
Подібні зустрічі влаштовуватимуть регулярно.