У розпал городніх робіт підвищується травматизм

Надрукувати

Цьогоріч метеорологічна весна настала на кілька тижнів раніше багаторічних середніх показників. Нетипово висока для квітня сприятлива погода з високою температурою повітря масово покликала людей у поля й на городи. Такий поспіх впорати присадибні ділянки об’єктивно збільшує вірогідність травматизму, особливо при недотриманні правил техніки безпеки та охорони праці, неналежній організації робіт. При цьому серйозні проблеми для здоров’я може спричинити неправильне, необережне поводження як зі складною сільськогосподарською технікою, так і з побутовими приладами – домашнім культиватором, газонокосаркою, бензопилою чи навіть молотком.

За даними КП «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Полтавської обласної ради» лише за короткий відрізок часу – від 31 березня по 10 квітня цього року – в області зареєстровано чотири серйозні травми: Оржицькою, Новосанжарською (два випадки) та Машівською підстанціями екстреної медичної допомоги. Діагнози – від перелому і рваних ран до травматичної ампутації. Два із чотирьох випадків закінчилися смертю потерпілих.

З огляду на таку статистику варто наголосити: навіть побутова техніка  здатна призвести до непоправних наслідків, якщо використовувати її неуважно та поспіхом, не дотримуватися правил безпечної експлуатації. Пам’ятайте, що для запобігання травматизму під час весняних робіт на присадибних ділянках слід дотримуватися правил техніки безпеки при використанні механізмів та агрегатів, бути уважними, не братися до роботи після вживання спиртного, не долучати дітей.

КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я ПОР»