У Полтаві відбулася презентація трьох книг української письменниці-волонтерки Людмили Охріменко «Вивчаю рідну мову, тому пишу книжки»

Надрукувати

У Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П. Котляревського у відділі мистецтв відбулася презентація трьох книг української письменниці-волонтерки Людмили Охріменко «Вивчаю рідну мову, тому пишу книжки».

Охріменко Людмила Леонідівна – українська письменниця, волонтерка, авторка найкращого роману на воєнну тематику «Оскар». Фіналістка на здобуття премії у конкурсі «Коронація слова» у номінації «Інклюзивна література» за оповідання «Заїда», 2018 рік.

Спеціальна відзнака – за найкращий роман «Оскар» на воєнну тематику Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у 2021 році. Лауреатка премії імені Миколи Томенка за найкращу коротку прозу, 2023 рік за книжку «Волонтерські історії 2014-2022».

Народилася на Дніпропетровщині але довгий час жила і працювала у Криму. Зараз мешкає у Харкові. Має три вищі гуманітарні освіти. Волонтерка.

Із 2014 року їздить з гуманітарними місіями задля допомоги добровольчим формуванням і підрозділам ЗСУ.

Писати почала ще у дитинстві, але вважала свою творчість аматорством. Війна й окупація рідного Криму стали поштовхом для активної творчості й публікацій. Вважає, що українці не вчать рідну мову, вони її згадують.

Гостями заходу були вихованці Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського та користувачі бібліотеки. Презентувалися: книжки «Далека блакитна далечінь», «Люлечки – дарувальники снів» та «Волонтерські історії 2014-2022 рік» – збірка оповідань, куди увійшли найкращі оповідання з першої збірки і нові оповідання про 2022 рік.