StopFake запускає Telegram-бот для автоматичної перевірки фейків

Надрукувати

У боротьбі з дезінформацією ми маємо нового помічника. Наш новий Telegram-бот дозволяє перевіряти інформацію у текстовому, аудіо- та відеоформатах.

Відколи ми запустили StopFake у 2014 році, наші фактчекери щоденно спростовують десятки фейків. А кількість інформації, яку нам доводиться перевіряти, навіть неможливо порахувати. Тому у співпраці з іспанською фактчекінговою організацією Maldita ми розробили новий інструмент для більш ефективної боротьби з фейками: перший фактчекінговий Telegram-бот @StopFakeUkraine_bot

Як ним користуватися?

Ви можете надіслати йому зображення, відео або текстове повідомлення з коротким описом фейкових новин, з якими ви зіткнулися в соціальних мережах. 

Завдяки статтям, які постійно додаються на наш вебсайт, і алгоритмам штучного інтелекту, наш чат-бот може порівняти ваш запит із уже опублікованими на нашому сайті спростуваннями та поділитися з вами потрібним посиланням. Якщо фейк ще не спростований нашою командою, чат-бот запам’ятає ваш запит і поширить посилання на статтю, щойно вона з’явиться на нашому сайті.
Отримання ваших запитів допомагає нам зрозуміти, які фейки стають вірусними, і якнайшвидше перейти до їхнього спростування. Тож запрошуємо вас на зустріч з нашим новим помічником у Telegram: @StopFakeUkraine_bot