Previous Next

Антон Чубенко ознайомився з роботою закладів освіти в Лубенському районі

Надрукувати

За дорученням начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна представники облвійськадміністрації проводять моніторинг діяльності навчальних закладів області у період воєнного стану.

У громадах Лубенського району заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко та директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський ознайомилися з роботою закладів освіти. Провели зустріч з головами територіальних громад та керівниками органів управління освітою.
«Сьогодні працюємо в громадах Лубенського району. У фокусі – Міжрегіональний центр професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців та його відділення, Перша гімназія імені Матвія Намиса. Безпека освітнього простору – незмінний пріоритет нашої роботи, – розповів Антон Чубенко. – Також комунікуємо з головами територіальних громад та представниками управлінь освіти щодо формування мережі професійних та академічних ліцеїв».
Як розповіла директор Міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців Раїса Мокрій, заклад здійснює підготовку кваліфікованих робітників для громадського харчування, автомобільного транспорту, сільського господарства.
У закладі функціонує шість лабораторій, навчально-виробнича майстерня, навчальне господарство, є укриття, два гуртожитки. Нині в гуртожитку проживає 53 внутрішньо переміщені особи.
Освіту в центрі здобуває понад 200 осіб. Тісно співпрацюють із партнерами-роботодавцями. Заклад є учасником проєкту Програми розвитку ООН (ПРООН).
Також Антон Чубенко та Євген Кончаковський відвідали відділення центру – це ПТУ № 53, яке у 2017 році приєднали до Міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців.
У межах робочої поїздки здійснили візит і до Першої гімназії імені Матвія Номиса.
Нині тут здобуває освіту понад 900 учнів. Також у гімназії функціонує 8 інклюзивних класів. Заняття проводять офлайн.
У гімназії наявне укриття на 580 місць зі встановленими системами сигналізації та пожежного оповіщення.
Антон Чубенко та Євген Кончаковський обговорили з освітянами низку проблемних питань на часі. Серед яких – формування мережі професійних та академічних ліцеїв.
«Сьогодні це є одним з трендів формування державної політики в галузі середньої освіти. Процес відбувається на всій території нашої держави, при цьому враховується демографічна ситуація, потенційні можливості навчальних закладів, логістичні особливості та інші чинники. Роль громад в цьому процесі є ключовою, – підкреслив Антон Чубенко. – Саме для цього проводимо спільні зустрічі. Демонструємо напрацювання в сфері освіти, зокрема інтерактивні можливості та діджиталізації».