Прозорість і підзвітність: Мартинівська громада скасувала закупівлю щодо приладів нічного бачення

Надрукувати

Робоча група «Прозорість і підзвітність» продовжує аналізувати тендери, які проводять на Полтавщині. На черговому засіданні фахівці розглянули закупівлю Мартинівської громади щодо приладів нічного бачення. Її оголосили, щоб допомогти військовій частині, яка звернулася до громади з тематичним листом.

«Аудитори перевірили тендерну пропозицію на відповідність формування очікуваної вартості. Зазначили, що за попереднім аналізом вона мала б бути меншою орієнтовно на 200 тис. грн. Крім того, за результатами моніторингу подібних тендерів на майданчику «Prozorro» виявили товари з кращими технічними характеристиками й меншою вартістю», – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

За його словами, після визначення переможця аудитори планували провести перевірку тендерної пропозиції та документації, а податківці – цін на товари. Через кілька днів після розгляду на засіданні робочої групи замовник відмінив закупівлю, пославшись на лист військової частини про відсутність потреби в цих приладах.

«Прозорість і підзвітність» допомагає громадам пильнувати за відкритим і раціональним використанням коштів», – додав Філіп Пронін.