Із початку року до обласного контактного центру Полтавської ОВА надійшло 22 звернення з питань освіти

Надрукувати

Основний пік проблемних питань сфери освіти припав на 2023 рік, коли головним мотивом практично усіх звернень була підготовка укриттів у навчальних закладах області, відновлення функціонування шкіл та дитсадків в очному форматі. Так, якщо за підсумками 2022 року було отримано близько 300 заяв, то у 2023 році ця цифра практично вдвічі збільшилася – близько 600 звернень, які надходили через діючі гарячі лінії та чат-бот. Більшість – звернення від жителів Кременчука, Полтави, Миргорода та Лубен.

На той час Радою оборони області визначалися загальні напрями дій, порядок відвідування навчальних закладів, критерії підготовки укриттів тощо, а безпосередні повноваження з вирішення питань безпеки освітнього процесу та його учасників реалізовувалися місцевими громадами.

Найбільш тривалим у часі процесом із відновлення очного формату навчання відзначився Кременчук, що є цілком зрозумілим із урахування кількості здійснених ракетних ударів по місту протягом 2022-2023 років.

За підсумками 3,5 місяців цього року чітко визначених лідерів серед громад, у яких фіксувалися б найбільші проблеми у сфері освіти, назвати не можна. Більш активно звертаються жителі Полтави, Кременчука, Лубен та Новосанжарської громади.

Як правило, основними питаннями, що турбують заявників зараз, є підготовка укриттів в закладах освіти, організація підвезення дітей, забезпечення підручниками та харчуванням.
За результатами попереднього розгляду фахівцями центру перевіряється коректність та повнота отриманої інформації, а потім здійснюється їх надсилання до відповідних громад чи профільного Департаменту обласної військової адміністрації уже для предметного вирішення питання.

Більшість звернень вже опрацьовано. Громадами здійснюються заходи з усунення недоліків або визначаються терміни з їх реалізації.

Кожен за потреби має можливість безперешкодно та безкоштовно звернутися на телефонну лінію Полтавської ОВА: 0800502230 та оформити звернення.