Полтавська ОВА подала звіт про результати виконання заходів ДАП за І квартал 2024 року

Надрукувати

Полтавською обласною військовою адміністрацією успішно подано звіт за результатами виконання заходів передбачених Державною антикорупційною програмою на 2023-2025 роки за І квартал 2024 року за допомогою нового цифрового інструменту – Інформаційної системи моніторингу державної антикорупційної політики (ІСМ ДАП).

Цей крок є частиною програми прозорості та підзвітності, яку реалізує обласна військова адміністрація у сферах інфраструктури, містобудування, охорони здоров’я, освіти і науки, культури, земельних відносин та соціального захисту населення.

Звіт містить інформацію про стан реалізації заходів співвиконавцем яких є облвіськадміністрація щодо ключових завдань та досягнень, спрямованих на запобігання та протидію корупції в різних сферах діяльності військової адміністрації та впровадження системи контролю в галузях, на які поширюється діяльність адміністрації протягом І кварталу цього року.

Державною антикорупційною програмою на 2023-2025 роки визначено 73 ключові проблеми, сформовано 271 стратегічний результат та передбачено 1 187 заходів для їх досягнення.

За даними експертів від громадськості, із загальної кількості проаналізованих ними заходів ДАП понад 40% виконані державними органами без зауважень та перебувають у процесі виконання. Водночас, як свідчить статистика Національного агентства з питань запобігання корупції, протягом 2023 року загалом виконані більше третини (31,8%) передбачених ДАП заходів, термін виконання яких настав станом на 31 грудня 2023 року.

Подальші кроки включатимуть аналіз звіту Національним агентством з питань запобігання корупції та оприлюднення результатів для ознайомлення громадськості.