Антон Чубенко відвідав святковий Пасхальний Седер

Надрукувати

У межах співпраці з національними та релігійними спільнотами та на запрошення єврейської громади області заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко та директор Департаменту культури і туризму ОВА Ірина Удовиченко відвідали святковий Пасхальний Седер. Його організувала БО «Полтавський єврейський фонд Хесед Нефеш».

Пасха – це одне з головних свят у багатьох релігіях. У євреїв його називають Песах, що символізує вихід євреїв з єгипетського рабства, яке тривало 400 років. Святкують його протягом семи днів в Ізраїлі та восьми днів поза його межами.
Песах у 2024 році починається ввечері 22 квітня і закінчується ввечері 29 квітня. Якщо говорити про свято за межами Ізраїлю, то святкування закінчується 30 квітня.
«Це свято нагадує про надзвичайно важливий етап в історії єврейського народу – вихід з рабства в Єгипті. Події тоді тісно перекликаються із сучасними реаліями. Ми боремося за свободу, правду, незалежність. Основним посилом свята є віра, впевненість у переможній силі правди і добра», – зауважив Антон Чубенко.
В області працює Полтавський центр єврейської культури «Хесед-Нефеш». На базі єврейського культурного центру діють гуртки з вивчення іудаїзму, історії, культури та традицій єврейського народу. Загалом в області зареєстровано 9 єврейських громадських організацій національних меншин.
У межах заходу його учасники переглянули театралізоване дійство про історію свята та долучилися до святкової трапези.