Previous Next

У Кременчуці відкрили Центр рекрутингу української армії

Надрукувати

Відтепер отримати інформацію й дізнатися про актуальні вакансії у війську можна не лише в Полтаві, а й у Кременчуці. Центр рекрутингу української армії буде працювати на базі ЦНАПу.

Там доступні різні вакансії від підрозділів Сухопутних військ, Морської піхоти, ТрО та Національної гвардії України.

Як зазначив уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець, такі центри створюють по всій Україні.

«Мережу створюємо для того, щоб людина могла прийти сюди й зрозуміти, як себе знайти в Силах оборони. Нині в кожного є можливість вибрати посаду та частину й за визначеним алгоритмом туди потрапити», – сказав Олексій Бежевець.

Центри рекрутингу працюють окремо від структур ТЦК та СП. Рекрутери не є військовослужбовцями. Це цивільні люди, які пройшли навчання за спеціальною програмою.

«Працівники Центру нададуть відповідні консультації тим, хто визначився, де бажає служити й за яким фахом. Кожен зможе використати свій досвід у Збройних силах та застосувати певні професійні навики», – зауважив заступник начальника Кременчуцької РВА Артем Даценко.

Представники бригад, присутні на відкритті, розповіли про умови вступу до частин.

«Запрошуємо на службу вмотивованих людей. Основний чинник – стан здоров’я. Підрозділи морської піхоти мають інші критерії, ніж інші підрозділи. Посади є різні. Тож кожен зможе знайти себе в нашій частині. Спільно наближаємо перемогу», – розповів представник морської піхоти.

В Україні діє вже 17 Центрів рекрутингу української армії.

У Кременчуці він працюватиме в ЦНАПі за адресою вул. Покровська, 14.

Дізнатися інформацію можна за за посиланнями: https://poda.gov.ua/attachments/172552, https://recruiting.mod.gov.ua/index.html та телефоном 066 171 54 29.