Previous Next

Полтавщина отримала три пожежні автомобілі з Шотландії

Надрукувати

Днями на Полтавщину прибув черговий гуманітарний вантаж із Шотландії – три пожежні автомобілі та 1000 комплектів  протипожежного обмундирування.

Про це повідомив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. Він зустрівся з головою Асоціації аварійно-рятувальної служби Шотландії Гері Беннетом.

Іноземна делегація у складі 14 водіїв-представників Асоціації доставили ці автомобілі за 4 доби, подолавши більше ніж 3000 км.

Олег Синєгубов подякував партнерам та наголосив, що обласна влада ставить за пріоритет поповнення матеріально-технічної бази пожежно-рятувальної служби області й готова розвивати подальшу співпрацю з міжнародними партнерами.

Це вже третя гуманітарна допомога, яка надходить для Головного управління ДСНС України у Полтавській області від Асоціації аварійно-рятувальної служби Шотландії (Scottish Emergency Rescue Association «SERA»). 

Із 2017 року в межах договору про співпрацю Полтавщина отримала шість пожежних автомобілів із відповідним протипожежним обладнанням та 2000 комплектів обмундирування для рятувальників.