Previous Next

7 громадам області виділено 8,2 млн грн субвенції на створення 7 спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі

Надрукувати

У 2021 році Міністерством соціальної політики України  затверджено нову субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам у розмірі 274,2 млн  грн, завдяки якій 124 громади країни отримали кошти для створення та покращення діяльності спеціалізованих служб.

7 територіальним громадам Полтавщини виділено 8,2 млн грн. для створення 2-х денних центрів соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі в Котелевській та Пирятинській громадах, а також 5-ти спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства в Миргородській, Глобинській, Решетилівській, Семенівській, Щербанівській громадах.  

Стан використання коштів субвенції на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, обговорили сьогодні на онлайн-нараді за участю заступника голови Полтавської ОДА Катерини Рижеченко, директора Департаменту соціального захисту населення Людмили Корнієнко, директора Полтавського обласного центру соціальних служб Світлани Півень, представників профільних структур у громадах.  

«Сьогодні важливо зрозуміти, на якому етапі знаходяться громади області в цьому напрямку. Які є питання, проблеми, а також шляхи вирішення задля пришвидшення процесу освоєння коштів, – зауважила Катерина Рижеченко, –   акцентуємо увагу, що освоїти наявні кошти  на створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, потрібно якнайшвидше».

За результатами наради надані відповідні доручення щодо вчасного та ефективного освоєння коштів державної субвенції.