Перевірили 229 об’єктів, склали 51 протокол про адміністративне правопорушення – результат роботи фахівців Держпродспоживслужби Полтавщини за вихідні

Надрукувати

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області у будні і у вихідні продовжують перевіряти, чи дотримуються суб’єкти господарювання протиепідемічних заходів в умовах «помаранчевої зони».

Протягом вихідних – з 20.11 по 21.11.2021 року в області працювали 34 мобільні групи.

Перевірили  229 об’єктів, у  тому  числі 119 закладів  торгівлі продовольчими товарами, 76 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, 16 об’єктів громадського харчування, 12 перукарень, 4 ринки, 2 аптеки.

Порушення протиепідемічних вимог встановили на 113 об’єктах.

Найбільше порушень виявили  при перевірці об’єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами (на 42 % та 48% об’єктів відповідно).

За результатами рейдів надали 133 пропозиції, склали 51 протокол про адміністративне правопорушення.

Серед найчастіших порушень – у закладах не проводився температурний скринінг працівників перед початком роботи, відсутні матеріали про вологе прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів згідно з графіком, у закладах не дотримуються дистанції, порушений режим дезінфекції приміщення.

 

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області