Денис Шмигаль: Географічне розташування України сьогодні дозволяє нам стати великим туристичним і авіаційним хабом

Надрукувати

За участі Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля у Міжнародному аеропорту «Бориспіль» 25 листопада стартував форум «Велике Будівництво: Авіація. Туризм».

Глава держави оголосив про початок створення державної авіакомпанії, робоча назва якої Ukrainian National Airlines (UNA, «Українські національні авіалінії»).

«Крім обіцянок, переходимо до практичної реалізації — це наш національний авіаперевізник, його створення буде розпочато офіційно вже сьогодні. Ми готові інвестувати у повітряний флот, навантажувати українських виробників та залучати світових лідерів до об’єднаних проектів у авіабудівництві», — зазначив Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму виступі наголосив, що програма Президента «Велике будівництво» — це не лише про інвестиції в інфраструктуру, це також про добробут людей, про розвиток економіки, про створення робочих місць, про розвиток галузей. І Уряд зі свого боку вкладає й інвестує в цей розвиток.

«Україна має унікальне географічне розташування на перетині шляхів між континентами. Сьогодні це допомагає нам стати великим регіональним авіаційним і туристичним хабом. Експерти, керівники найбільших туристичних й авіакомпаній світу переконані в тому, що потенціал України в цих галузях — це зростання в 10 разів уже найближчим часом», — відзначив Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, Уряд також бачить відновлення й зростання галузей у зв’язку з підписанням «авіаційного безвізу» та стимулюванням розвитку національних внутрішніх авіаперевізників.

 

 

 За інформацією Урядового Порталу