Previous Next

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю на належному рівні забезпечує інформування населення з актуальних питань політичного та соціально-економічного життя області

Надрукувати

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО.

Про забезпечення інформування з актуальних питань політичного та соціально-економічного життя області проінформував перший заступник директора Департаменту – начальник управління з питань внутрішньої політики Юрій  Варченко.

Як повідомив Юрій Варченко, цього року Департамент забезпечив оприлюднення на офіційному веб-порталі ОДА близько 400 інформаційних матеріалів. Найактивніше висвітлювали такі теми: соціально-економічний розвиток Полтавщини, надання житлово-комунальних субсидій, соціальний захист населення, охорона здоров’я населення, освіта тощо.

Крім цього в області налагоджена тісна співпраця із засобами масової інформації. Журналістів своєчасно інформують про важливі заходи в області та за її межами. Для висвітлення діяльності органів виконавчої влади в області Департамент забезпечує централізовані перевезення  представників ЗМІ. З початку року організували 27 прес-турів.

«Департамент на належному рівні забезпечує інформування населення з актуальних питань політичного та соціально-економічного життя області. Загалом проведено 72 інформаційні кампанії. Також, Департамент забезпечує трансляцію на місцевих телеканалах соціальних відеороликів державних інформаційних кампаній», - зазначив Юрій Варченко.

 На комісії розглянули питання про стан книговидавничої справи на Полтавщині.

За інформацією начальника відділу інформаційно-аналітичної роботи та видавничої справи Оксани Лісан  у  Полтавській області 107 суб’єктів видавничої справи.

У видавництвах області щороку виходять понад 200 назв книг різної тематики. За 2017 рік  у видавництвах області видали 382 найменування книг і брошур.

В області реалізовують програми підтримки книговидання, зокрема випуску соціально значущих книг за кошти обласного бюджету.

З 2000 р. видали  понад 120 назв соціально значущих книг загальним тиражем близько 79 тисяч примірників, з обласного бюджету на їх видання виділили більше 4, 3млн. грн. Це літературно-художні видання, історико-краєзнавча та дитяча література, довідкові та інформаційні видання.

За пропозицією заступника голови обласної ради Анатолія Ханка комісія рекомендували винести на розгляд чергової сесії обласної ради питання щодо збільшення коштів на видання соціально значущих книг.

Також твори місцевих авторів та книговидання популяризують у різноманітних виставкових заходах: щорічна Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок, «Книжкові контракти» (м. Київ), щорічний Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові».

У травні цього року Департамент спільно з Полтавською обласною універсальною науковою бібліотекою імені І.П.Котляревського провів  книжкову виставку-ярмарок «ПОШУК». У заході взяли участь майже 30 видавництв та видавничих організацій з різних регіонів України, Представлено продукцію більше 80 українських видавництв.

Із метою популяризації полтавських книговидавців та книг місцевих авторів з 2007 року Департаментом щорічно проводиться обласний конкурс «Краща книга Полтавщини».

Департамент і надалі впроваджуватиме заходи  щодо інформування громадськості про діяльність органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування,  залучатиме до заходів, які проводяться Департаментом, представників об’єднаних територіальних громад.