• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Полтаві відкрилася агропромислова виставка «АгроПром — Полтава - 2018»

У Полтаві в виставковій залі міського будинку культури відкрили Міжрегіональну спеціалізовану виставку «АгроПром — Полтава - 2018».

На виставці  представили новинки сільськогосподарської техніки та устаткування, продукцію сільгоспвиробників, сучасні агротехнології для всіх галузей сільського господарства, ветеринарні препарати, комбікорми та обладнання для їхнього виготовлення, засоби захисту рослин та добрива.

Експозиції цьогорічної виставки представили 50 господарств з 8 областей України: Києва, Дніпра, Харкова, Миколаєва, Кропивницького, Кременчука, Полтави, Вінниці, Білої Церкви, Івано-франківська та інших. Вперше презентували ґрунтообробну техніку компанії зі Словенії.

 «Це професійна виставка для аграріїв. Сільгоспвиробники мають змогу ознайомитися з новинками в селекції рослин, з технологіями  їх вирощування, з технікою та почерпнути нову інформацію. Сьогодні ми проведемо семінар спільно з Українською аграрною радою стосовно змін у земельному законодавстві. Також буде презентація аграрних розписок. Наприклад, Із 4 млрд наданих товарних і фінансових кредитів через аграрні розписки в Україні, 1,2 млрд припадає на Полтавщину», - розповів директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Фролов.

На виставці представники Полтавської державної аграрної академії представили сучасні системи та технології для підтримки діяльності підприємств АПК. Для аграріїв області пропонують різні інформаційні системи, які допомагають в управлінні господарством.

Як розповів завідувач кафедри інформаційних систем і технологій ПДАА Юрій Уткін, в обласному центрі створено осередок, до якого можуть звернутися аграрії області за допомогою щодо впровадження інформаційних технологій. Нині презентують систему Soft Farm.

«Ця система призначена для того, щоб аграрій міг накопичувати статистику. Завдяки цій системі роками можна збирати дані, які стосуються історії полів, внесення добрив, засобів захисту зміни посів, технологічні карти й інше», - розповів Юрій Уткін.

Свою продукцію представили відомі виробники області. Охочі могли скуштувати сири, молочні вироби, ковбаси, копченості, соки та джеми.

Підприємство з Карлівщини» привезло до Полтави  екологічно чисті напої.

«Наші соки та варення без консервантів та ГМО добавок. Вся ягода сортова. Ми використовуємо лише екологічно чисті продукти. Тому наші товари безпечні як для дорослих, так і для дітей», - сказала представниця підприємства Ольга Дігтярьва.

Виставка триватиме 24-25 жовтня. Мета заходу — налагодження ділових партнерських стосунків у сфері сільського господарства. Організовують експозицію в обласному центрі 16-й рік.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk