Previous Next

На Полтавщині триває будівництво онкологічного корпусу Кременчуцького обласного онкодиспансеру

Надрукувати

У закладі планують відкрити власну лабораторію та рентгенодіагностичний кабінет із новітнім обладнанням для проведення спеціалізованих обстежень: комп’ютерної томографії; магнітно-резонансної томографії; ультразвукового дослідження; ендоскопічного та інвазійного дослідження.

Вже завершені будівельні роботи з кладки внутрішніх та зовнішніх стін, гідроізоляції та утеплення фасаду. Наразі будівельна готовність об’єкту — 55%.

На 2022 рік заплановане фінансування у розмірі 26 млн грн із Державного фонду регіонального розвитку та ще 3 млн грн — з обласного бюджету.

Завдяки реконструкції нового корпусу мешканці Полтавщини зможуть оперативно проходити обстеження та виявляти ознаки захворювання на ранніх етапах.

Роботи ведуться за сучасними технологіями та з урахуванням всіх вимог інклюзії. Зокрема, передбачені широкі дверні отвори, пандуси, відсутність порогів, чотири санітарні вузли та душова для осіб з інвалідністю. Також тут будуть розміщені таблички з шрифтом Брайля та тактильна плитка.

Проєкт онкологічного корпусу реалізується за програмою Президента України «Велике будівництво» і розрахований на кілька років.