Previous Next

Полтавці долучилися до цьогорічного фестивалю «Запорізька книжкова толока»

Надрукувати

Три дні у виставковому залі Запоріжжя «Козак-Палац» тривав книжковий фестиваль «Запорізька книжкова толока».


На ньому представили понад 70 видавництв та друкарень із різних міст України. Презентували книжки й видавці Полтавщини. Участь видавництв області у фестивалі забезпечив Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Такі заходи передбачені "Комплексною програмою комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області 2016-2020 роки". До Запоріжжя привезли книги видавництва "Полтавський літератор", ПП ХРА "Дивосвіт", ТОВ "АСМІ", ТОВ "КОПІ-ЦЕНТР". До слова, цього року полтавці брали участь у "Форумі видавців" у Львові.
На фестивалі організували й лекції та презентації від понад сотні діячів культури та письменників.
"Цього року нам вдалося запустити кілька нових стартапів, а це Маріупольська, Слов’янська та Сєвєродонецька книжкові толоки. У цих містах ми зустріли багато патріотів та шанувальників української культури. Ми розширюємося територіально, тому не менше уваги приділили на Запорізькій книжковій толоці темі розширення та підтримки української культури», – розповів президент федерації «Запорізька книжкова толока» Ігор Гармаш.
У цьогорічній толоці взяли участь чимало видатних літераторів. Зокрема Юрій Андрухович презентував свій твір "Коханці юстиції". Запорізький письменник із полтавським корінням Олександр Виженко представив свої «Казки Запорозькі» . На фестивалі обрали й кращу книгу «Запорізької книжкової толоки». Нею стала книга «Письменники Запорізького краю. Антологія» видавництва «Дике поле».
Темою цьогорічного фестивалю стали люди, сильні духом. Захід відбувається у Запоріжжі вчетверте.