Previous Next

«Створити комфортні умови для бізнесу – це пріоритет влади», – Валерій Головко

Надрукувати

Формування сприятливого інвестиційного клімату на Полтавщині  повинно починатися з того, що інвестор має отримати цільову земельну ділянку з усіма дозволами. 

На цьому наголосив на нараді голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко.

«Головна причина повільного руху інвесторів в область та, що ми не почали змінювати філософію привабливості інвестора. За інвестора треба боротися. Інвестор повинен отримати цільову земельну ділянку з дозволами, тоді це буде привабливо. Пріоритетне завдання ж влади – створити комфортні умови для бізнесу. А бізнес відшкодує затрачені кошти, ще й з прибутком.», – наголосив Валерій Головко.

Як поінформував директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Фролов, Полтавщина займає перше місце в рейтингу серед регіонів України за кількість впровадження інвестиційних проектів в агропромисловому комплексі та 6-те за їхньою вартістю.

За його словами, в агропромисловому комплексі реалізують 82 інвестиційних проекти загальною вартістю 2,1 млрд грн. У результаті їх впровадження додатково створять 700 робочих місць.

«У рослинництві впроваджують 40 ініціатив, у тваринництві – 27 та 15 проектів в інших галузях. У всіх районах, крім Чорнухинського впроваджують інвестиційні проекти. Найбільше в Лохвицькому, Пирятинському та Чутівському районах», - зазначив Сергій Фролов.

Цього року в області вже запровадили 34 інвестиційні проекти вартістю 1,2 млрд грн та створили 300 нових робочих місць.