• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині сільськогосподарські землі одні із найдорожчих в Україні

Сільськогосподарські землі Полтавщини одні з найдорожчих в Україні. За вартістю 1 га Полтавська область, поступаються лише Хмельницькій. У 2017 році ціна становила 4 тис. 253 грн/га.

Про це на апаратній нараді в голови облдержадміністрації повідомив начальник Головного управління Держгеокадастру в Полтавській Вадим Чувпило.

«Сільськогосподарські землі області, одні з найдорожчих проти інших регіонів. Про це свідчить середній розмір відсотка, який становить 42%, а це в п’ять разів більше від стартового. 80% земель в області – це особливо цінні ґрунти », - зазначив Вадим Чувпило.

Головним управління Держгеокадастру у Полтавській області сформований перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності і права оренди, які продаватимуть на земельних торгах. У ньому налічується 323 земельні ділянки загальною площею 7 тис. 100 га.

За 9 місяців цього року до переліку додали 173 ділянки, загальною площею понад 3 тис. га. Найбільше площ для включення до переліку запропонували Лохвицький, Великобагачанський, Оржицький, Пирятинський та Миргородський райони.

Цього року управління уклало договори на підготовку до продажу права оренди на земельних торгах у формі аукціону на 166 земельних ділянок, площею понад 3,5 тис. га.

З початку року головним управлінням продано прав оренди на 111 земельних ділянок. Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та 7 ділянок для фермерського господарства.

Найбільше передано земель державної власності в оренду на території Лохвицького, Кобеляцького, Диканського Полтавського та Козельщинського.

Нині вже оголосили торги на 4 земельні ділянкит на 7 листопада; дві ділянки на 8 листопада; одну – на 9 листопада та чотири ділянки на 19 грудня.

За 9 місяців місцеві бюджети від продажу земель державної власності отримали 14,8 млн грн.

За інформацією начальника Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області для підготовки лоту до продажу районна рада має розробити технічну документацію нормативно грошової оцінки ділянки.

Однак часто райради безпідставно відхиляють розгляд відповідних документів.

«Наприклад, депутати Зіньківської районної ради блокують виконання даної вимоги. Через що право оренди на 12 земельних ділянок не можна виставити на земельні торги. Але є розроблений механізм роботи й підстав відмови на затвердження такої документації немає», - зазначив Вадим Чувпило.

Аби уникати таких ситуацій, голова облдержадміністрації Валерій Головко дав доручення, відпрацювати спільного листа до Кабміну, стосовно спрощення системи надання права оренди землі та НАБУ щодо бездіяльності, чи неправомірної діяльності конкретних керівників.

Звернув увагу голова керівників міст та районів на землі, що знаходяться за межами населених пунктів.

«Перед тим, як виносити розгляд перспективного плану на чергову сесію, потрібно обговорити з міськими головами, представниками органів місцевого самоврядування, районних адміністрацій та районних рад об’єднання земель навколо міст обласного значення», – сказав Валерій Головка.

Нині земельні торги на Полтавщині проводяться й в електронному вигляді.

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk