Рішення РНБО: На період воєнного стану загальнонаціональні канали працюватимуть спільно в марафоні «Єдині новини #UАразом»

Надрукувати

Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня 2022 року єдина інформаційна політика в державі буде реалізована через об’єднання роботи усіх загальнонаціональних телеканалів. Це рішення затверджене Указом Президента України від 19 березня 2022 року № 152.

Так, в умовах воєнного стану реалізація єдиної інформаційної політики відбуватиметься на єдиній інформаційній платформі стратегічної комунікації – цілодобовому інформаційному марафоні «Єдині новини #UАразом». Платформа об’єднає всі загальнонаціональні телеканали, програмне наповнення яких складається переважно з інформаційних та/або інформаційно-аналітичних передач. 

«Установити, що в умовах воєнного стану реалізація єдиної інформаційної політики є пріоритетним питанням національної безпеки, забезпечення якої реалізується шляхом об’єднання усіх загальнонаціональних телеканалів, програмне наповнення яких складається переважно з інформаційних та/або інформаційно-аналітичних передач на єдиній інформаційній платформі стратегічної комунікації – цілодобовому інформаційному марафоні «Єдині новини #UАразом», – йдеться у рішенні РНБО.

Воно ухвалене, зважаючи на пряму військову агресію з боку Російської Федерації, активне поширення державою-агресором дезінформації, викривлення відомостей, виправдовування або заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, а також із метою донесення правди про війну, забезпечення єдиної інформаційної політики в період дії в Україні правового режиму воєнного стану.

За матеріалами Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення