Previous Next

У Полтаві перевіряють техстан автобусів, які претендують на міжміські та приміські маршрути

Надрукувати

Сьогодні, 11 грудня, з 9-ї до 11-ї години біля Полтавської облради комісія перевіряє технічний стан транспортних засобів, які пропонуються для використання на маршрутах.

Ці автобуси планують взяти участь у конкурсі з перевезення пасажирів на міжміських, приміських та внутрішньо обласних маршрутах, які виходять за межі районів. Конкурс запланований на 27 грудня. До складу комісії входять представники Нацполіції, Укртрансбезпеки та управління інфраструктури.

«У першу чергу комісія перевіряє необхідні документи водія, технічний стан автобусів, наявність оглядової інформації, гуму, справність автомобілів, чи є в наявності аптечки, вогнегасники, знаки аварійної зупинки тощо. І якщо все відповідає вимогам з безпеки руху, тоді автобус допускається до конкурсу. Якщо комісія виявляє недоліки, то далі перевізнику дається  час на їхнє усунення. Після цього автобус проходить повторний огляд, і якщо все відповідає вимогам, транспорт допускається до конкурсу. Якщо ні, то його знімають з конкурсу», - розповів начальник відділу транспорту управління інфраструктури облдержадміністрації Сергій Гайдар.

Сьогодні комісія перевірить 25 автобусів. Стільки ж – завтра, 12 грудня. Всього на конкурс надійшли заявки від 36 перевізників, які пропонують 52 автобуси.