Працівників поліції Полтавщини привітали з професійним святом

Надрукувати

4 липня в Україні відзначають День Національної поліції. З нагоди професійного свята в обласному центрі привітали поліцейських.
За дорученням начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна його профільний заступник Максим Калінін вручив обласні відзнаки.


«Поліцейські завжди мали ключову роль у тому, щоб у державі працювала сила закону, а не закон сили. Саме через це всі громадяни країни можуть бути рівними перед законом, – сказав Максим Калінін. – Підрозділи Нацполіції Полтавщини успішно виконують цю роботу, працюючи 24 години на добу. Саме правоохоронці запобігають вчиненню правопорушень, здійснюють превентивну діяльність та досудові розслідування кримінальних правопорушень. Нині вони протистоять ворогу в умовах повномасштабної російської агресії в Україні та працюють на перемогу».
Максим Калінін подякував працівникам Нацполіції за вірність присязі. Побажав їм та їхнім родинам успіхів у всіх починаннях та мирного неба. Трьох загиблих поліцейських відзначили державними нагородами посмертно. Відзнаки отримали їхні родини.
На заході хвилиною мовчання вшанували пам'ять правоохоронців, які загинули під час виконання завдань.

Довідка: День Національної поліції України встановили у 2015 році після ухвалення Верховною Радою Закону «Про Національну поліцію». У 2016-2017 роках свято відзначали 4 серпня – у день, коли цей закон підписав Президент. З 2018 року День Національної поліції відзначають 4 липня – у день, коли у Києві на Софійській площі прийняли присягу перші патрульні поліцейські.