Зміни, що стосуються способу виплати пенсій колишніх військовослужбовців

Надрукувати

 

Верховна Рада України 19 червня нинішнього року прийняла Закон, яким внесені зміни до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Ці зміни стосуються способу виплати пенсій колишніх військовослужбовців і набули чинності 1 липня.

Головне, що змінюється, – у пенсіонерів силових структур з’являється можливість обрати, окрім Ощадбанку, інші банки, які мають право виплачувати пенсію. Відтепер, як йдеться у Законі, пенсія виплачується органами Пенсійного фонду України через організації, що здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

З дня набрання чинності новим Законом всі причетні до цього органи і установи протягом трьох місяців повинні забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації Закону; перегляд та приведення нормативно-правових актів у відповідність із документом. Отже, наразі в Пенсійному фонді України здійснюються необхідні організаційні заходи. А з 1 жовтня понад 21,5 тис. колишніх військовослужбовців Полтавщини зможуть обрати зручний для себе спосіб одержання пенсій.

 Довідково: на 1 липня п.р. середній рівень пенсії колишніх військовослужбовців Полтавщини становить 9377 грн.

 Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області