Обласний кардіоцентр надає допомогу внутрішньо переміщеним особам

Надрукувати

Обласні комунальні заклади охорони здоров’я нині працюють безупинно, аби прийняти якомога більше пацієнтів не лише з Полтавщини, а й з інших областей.


Як повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, з початку повномасштабної війни у медзакладах Полтавщини надають допомогу й переселенцям. Зокрема, таким є Полтавський обласний клінічний медичний кардіоваскулярний центр. У заклад працевлаштували сім внутрішньо переміщених осіб: п’ять лікарів і дві медсестри.
«Жителі області, які лікувалися в обласному кардіоцентрі, переконалися, що таке якісні медпослуги та уважне ставлення до пацієнта. Потужна медична сфера області завжди готова прийняти висококваліфіковані кадри з інших регіонів і надати необхідну допомогу всім, хто її потребує. Щодня наші медики рятують життя. Все буде Україна!», – сказав Дмитро Лунін.
У закладі лікуються пацієнти з Полтавщини, Сумщини, Харківщини, Донеччини та Луганщини.
«Із початку повномасштабного вторгнення росії робота кардіоцентру дещо змінилася, але основні завдання залишилися таким ж. Це надання викокваліфікованої допомоги хворим кардіологічного профілю», – розповів головний лікар кардіоцентру Костянтин Вакуленко.
Відгуки пацієнтів, які лікуються в закладі, позитивні.
«За все своє лікування такого закладу я не бачив. Лікувався у центрах Києва, Харкова, Донецька. Полтавський кардіоцентр – краща клініка, в якій отримував послуги на зараз», – сказав переселенець із Донецької області Леонід Мовчан.

«Ставлення до пацієнтів дуже уважне, почуватися став значно краще», - розповідає переселенець з Харкова Ігор Пелешенко.
Дмитро Лунін нагадав, що медики закликають людей не зволікати і намагатися вчасно звертатися за допомогою до лікарів.