Previous Next

Представники Полтавського обласного центру соцслужб взяли участь у тренінгу по роботі з внутрішньо переміщеними особами

Надрукувати

Підвищення професійної кваліфікації та набуття нових знань процес невпинний, а в умовах воєнного стану – потребує швидкої адаптації до нових ситуацій та вимог.

На базі Полтавського обласного центру громадського здоров'я за експертної підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) відбувся тренінг для представників територіальних громад та соціальних служб, які працюють із внутрішньо переміщеними особами. Участь у заході на тему «Важливі навички з подолання стресу» взяли психологи Полтавського обласного центру соціальних служб.

Під час виконання завдань, учасники опанувати кращі світові практики посилення ролей загальнолюдських цінностей та доброти на противагу зацикленості на почуттях гніву та негативних думках.

Начальник Центру психічного здоров'я Обласного закладу з надання психіатричної допомоги, психолог Наталія Супруненко, яка виступила навчальним тренером, зосередила увагу на небезпеці тривалої поведінки типу «рух від» та важливість швидкого подолання «емоційної бурі». Разом з учасниками також була опрацьована методика «заземлення», яка має допомогти сконцентруватися на важливому (сім'ї, дружбі, хобі, щоденних ритуалах, які приносять задоволення) й відійти від негативних та шокуючих спогадів.

Окрім сертифікатів про проходження курсу, представники Полтавського обласного центру соцслужб отримали й методичні матеріали від Європейського офісу ВООЗ, які стануть в нагоді при роботі з уразливими категоріями населення та внутрішньо переміщеними особами, які в першу чергу зазнали стресових ситуацій та негативних наслідків у сучасних умовах.

  

 

 Департамент соціального захисту населення 

Полтавської ОВА