Previous Next

Запобігаємо неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають суттєву соціальну цінність

Надрукувати

Cпеціалісти Лубенського районного управління спільно з працівниками  Лубенського райвідділу поліції в Полтавській області  здійснили 4 контрольних заходи з питання дотримання суб’єктами господарювання порядку формування цін на соціально значущі продукти на території Гребінківської ОТГ.

Порушення порядку формування цін встановили на 2 об’єктах, що перевірялися.

За результатами проведеної роботи ціни були знижені до економічно обґрунтованого рівня за рахунок зниження торговельної надбавки з 35 % до 10 %.

Зокрема, знижено ціну на олію ТМ  «Смак сонця» нерафіновану з 48 грн. до 44 грн. (торговельна націнка знижена з 20% до 10%), на олію ТМ  «Смак сонця» рафіновану з 58 грн. до 52 грн. (торговельна націнка знижена з 20% до 10%), на олію ТМ  «Рішельє»  з 74 грн. до 60,80 грн. (торговельна націнка знижена з 35% до 10%).

Держпродспоживслужба закликає суб‘єктів господарювання не допускати необґрунтованого підвищення цін на товари, що мають істотну соціальну значущість для населення та попереджає про встановлену законодавством відповідальність – вилучення необґрунтовано одержаної виручки та штраф!

Перевірки будуть продовжені.

 

Головне управління Держпродспоживслужби

в Полтавській області