• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Як на Полтавщині працевлаштовують переселенців

 

Заклади медицини, освіти, культури, місцеві підприємства приймають на роботу переселенців. Для тих, хто хоче відкрити власну справу, на державному рівні діє проєкт мікрогрантування «єРобота».

Про це розповів начальник Полтавської військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Люди, які переїжджають на Полтавщину з регіонів, де тривають бойові дії, залишаються жити і працювати в нашій області. Хочуть бути корисними громаді, в якій нині мешкають. Для всіх, хто бажає відкрити власну справу або розширити бізнес, зокрема й для ВПО, діє державна програма мікрогрантування, подання документів – через портал Дія», – сказав Дмитро Лунін.

З початку війни до Полтавщини приїхало чимало людей з різних регіонів, де точаться бої. Серед внутрішньо переміщених осіб, медики, освітяни, працівники культури. Єгор Кривицький актор драмтеатру. Нині працює в Полтавському академічному обласному театрі ляльок. 

«З 16 років у своєму місті працював в театрі ляльок. Потім вступив до Харківського національного  університету мистецтв імені І.П. Котляревського. Коли почалася війна, переїхав до своєї дівчини, – розповів Єгор Кривицький. – У Полтавському театрі працюю 3 місяці.  Разом з колегами займаюся волонтерством. З перших днів ходив до собору й плів сітки.

Валерій Ситник також актор. Хлопець родом з Полтави, але останні 5 років жив у Харкові.

«Перший місяць сидів без роботи, потім почав допомагати внутрішньо переміщеним особам з харчами та одягом, – сказав Валерій Ситник. – Пізніше через друзів дізнався, що в театр ляльок потрібні люди. Спочатку отримав найлегшу ляльку, а потім були інші ролі. Від того, що граю в виставах, отримую насолоду»

Лікар аритмолог Дмитро Волков в Полтавському кардіоцентрі працює 3 місяці.

«Я все життя прожив у Харкові. Понад 20 років працював в одному інституті. – сказав Дмитро Волков. – Робота в кардіоцентрі стала для мене певним викликом. Сподіваюся, що з цим упорався, у мене гарні стосунки з колегами. З першого дня, як тільки працевлаштувався почав робити операції. А ще, що привіз з собою, то це новий метод, який дозволяє використовувати внутрішньосерцевий ультразвук. Раніше його запроваджували в Харкові та Одесі».  

Аби стимулювати підприємців брати на роботу людей з інших регіонів була розроблена програма з компенсації частини коштів. Так, підприємець може отримувати по 6 500 гривень на кожного працівника-переселенця упродовж двох місяців.

«До набуття статусу безробітного понад 900 осіб працевлаштували по державні й програмі  6/500. Тобто роботодавець бере внутрішньо переміщену особу та отримує 13 тисяч гривень за два місяці компенсації витрат на заробітну плату. І в такий спосіб нам вдалося зменшити кількість людей, які знаходяться на стадії пошуку роботи», – розповіла директорка обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

Загалом в області послугами Центру зайнятості скористалися понад 4 000 осіб. Статус безробітних отримали 2 800 ВПО. З них 2060 звернулися з початку війни. Найбільше зверталося жителів Харківської області. Працевлаштували 350 переселенців. Найбільше працевлаштували осіб в Полтаві та Кременчуці. Але робочі місця створюють у всіх громадах.

З питаннями щодо працевлаштування можна звертатися до обласної служби зайнятості за телефонами: (0532) 57 01 71, (0532) 57 01 72, 066 842 31 87, 093 480 21 90, 093 486 94 35.

 

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk