• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Не можна бути нейтральним до війни, яку веде Росія проти України – Володимир Зеленський під час спілкування з представниками африканських ЗМІ

Президент Володимир Зеленський наголошує, що весь світ, зокрема країни Африканського континенту, не можуть займати нейтральну позицію щодо війни Росії проти України, оскільки російська агресія матиме наслідки й для них також. Про це Глава держави сказав під час онлайн-зустрічі з африканськими журналістами, серед яких були представники ЗМІ з Нігерії, ПАР, Кенії та Гани.

«Я не вважаю, що у війні має бути нейтральність. Це неправильне ставлення. Не може бути нейтральності між життям і смертю. Коли ти нейтральний до війни, ти одразу навіть із великої держави перетворюєшся на дрібну. Тебе ніхто не бачить, світ тебе не бачить, а отже – ти не впливаєш на процеси у світі. А коли в тебе виникнуть проблеми, треба пам’ятати, що світ також може бути нейтральним. І це не про бізнес – це про життя людей. Я вважаю, що позиція нейтральності не є сучасною», – зазначив Володимир Зеленський.

На переконання Президента, світ має знати правду про те, що на українській території зараз триває колоніальна війна, яку розпочала Росія. Він зауважив, що колись расизм і нацизм стверджували нібито перевагу однієї раси чи нації над іншими, а зараз з’явився новий термін – «рашизм», який описує так званий «русский мир», у якому Росія не визнає права на існування багатомільйонного українського народу, його мови та культури.

За словами Глави держави, якщо в тієї чи іншої країни недостатньо економічної чи політичної ваги, щоб вплинути на РФ та змусити її зупинити війну, то хоча б на рівні дипломатії потрібно засуджувати смерть, автократію, расизм, нацизм і «рашизм», засуджувати агресію. 

Володимир Зеленський переконаний, що світ мав приділяти більше уваги тому, що відбувається в деяких країнах Африканського континенту, які також пережили війни й трагедії.

«Не буває війни на великій відстані. Це несправедливість безпекової структури всього світу, яку потрібно змінювати. Міжнародні інституції потрібно змінювати, щоб вони діяли. Сьогодні, говорячи про гарантії безпеки для України, ми виступаємо як живий, але трагічний приклад, який можна буде потім поширити на інші континенти й для інших держав», – сказав він.

Президент також зауважив, що Україна не розділяє країни Африки на ті, що сповідують нейтралітет щодо російської агресії, й ті, що підтримують нашу державу. Наша держава готова забезпечувати зерном усі африканські країни, які цього потребують, тому що до голоду не можна ставитися нейтрально. 

«Це про те, що люди помиратимуть. Я знаю, чим ми маємо допомогти країнам Африканського континенту, так само як і країни Африки мають, об’єднавшись, підтримувати Україну, бо за нами правда», – заявив він.

Глава держави наголосив, що Україна боротиметься до кінця, а те, коли ця війна закінчиться, залежить від об’єднання світу навколо нашої країни та проти російської агресії.

 

Офіційне інтернет-представництво

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk