«Підготовка до опалювального сезону – це частина оборони держави», – Дмитро Лунін

Надрукувати

Полтавщина готується до опалювального сезону.

Як повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, підготовка проходить згідно з планом.

«Разом ми впораємося. Тепло на Полтавщині буде. Йдемо за графіком та готуємося до різних сценаріїв», –  сказав Дмитро Лунін.

Очільник області нагадав, що днями в Києві відбулася нарад з Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим.

Під час наради обговорили підготовку регіону та міст до опалювального сезону 2022/23 рр. Одним із ключових питань було відновлення Кременчуцької ТЕЦ.

Під час наради було зазначено, що наразі прийнято пакет рішень «Тепло», які забезпечують цінову стабільність у сфері теплопостачання та незмінність тарифів упродовж опалювального сезону.

Йдеться про прийняття парламентом законопроєктів №7427 та №7429, а також та низки урядових рішень — про покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу (ПСО), виділення з резервного фонду держбюджету 286 млн грн на відновлення теплопостачання в Кременчуці, Охтирці та Чернігові, а також віднесення до першочергових — видатків на підготовку до опалювального сезону.