• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Полтавська молодь, що вражає

До Дня молоді, який цього року Україна вперше святкує 12 серпня, пропонуємо підбірку про молодих, креативних і патріотичних людей Полтавської області.

Віталій Бодня , 15 років, секретар Молодіжної ради “Progress” при Решетилівській міській раді:

"З початком повномасштабного вторгнення робота молодіжної ради докорінно змінилася. Переважна більшість довоєнних ініціатив та напрацювань виявилися неактуальними. Тепер кожна ідея проходить перевірку питанням «а чи на часі це?».

Безумовно, життя з початком повномасштабного вторгнення змінилося на 180 градусів. Ті речі, які раніше були буденністю, зараз - розкіш. Перш за все, це впевненість у завтрашньому дні, можливість будувати плани. Війна внесла корективи в бачення того, наскільки важливо проводити час з рідним та дорогими людьми. Зараз жоден день не проходить без читання новин та хвилювання, навіть про те, на що не можна вплинути. На жаль, саме війна стала приводом вчитися опановувати емоції та розуміти почуття.

Одним з проєктів, що вдалося реалізувати в новій реальності, стали курси вивчення, а радше - вдосконалення української мови. Зараз вже дуже чітко можна сказати, що мова – це кордон, це частина нашої культури, навколо якої потрібно згуртуватися для пришвидшення перемоги. Саме тому для асиміляції гостей нашого міста та для об’єднання людей з різних точок України було вирішено реалізовувати цю ініціативу.

Не зважаючи на чвари в соцмережах на фоні мовного питання, наш проєкт мав відклик у суспільстві. Дуже швидко знайшлися люди, які відгукнулися на нашу пропозицію, успішно закінчили курси та отримали сертифікати. Окрім цього, багато членів нашої молодіжної ради в перші місяці вторгнення активно допомагали у волонтерському штабі нашого міста. Ділюся посиланнями на наші соцмережі. https://www.instagram.com/.../www.facebook.com/progress.ua.9

Курси української тривали в період з 11 травня по 17 червня. Проєкт був розрахований на внутрішньо переміщених осіб, проте участь брали й містяни. Загалом участь змогли взяти 9 людей. Всі учасники отримали відповідні сертифікати. Окремі члени молодіжної ради були волонтерами в гуманітарному штабі міста та долучалися до плетіння маскувальних сіток. Виконували роботу по сортуванню принесеної допомоги, пакуванню, розміщенню нагальних потреб в соцмережах (посилання вище).

Для мене було дуже приємно побачити таку згуртованість, об’єднаність спільною метою та бажання працювати для перемоги. Наша команда показала свою єдність та довела, що ми здатні творити молодіжну політику навіть в таких умовах, чим я дуже пишаюся.

Також цей досвід точно стане нам у пригоді у майбутньому, як крутий досвід командної роботи. Думаю, війна стала для багатьох приводом для емоційного та професійного вигорання. Говорячи про те, що допомогло мені врятуватися від цього, точно варто назвати історичні фільми. Після стрічок про героїчну боротьбу українського народу, про події сучасності та про те, що відбулося століття тому не складно проводити паралелі, щоб зробити висновок, що історія повторюється. І для того, щоб не зробити помилок в майбутньому потрібно зробити правильні висновки зараз. Плюс вони чудово допомагають відволіктися від читання новин, тому рекомендую.

Також цей досвід точно стане нам в пригоді у майбутньому, як крутий досвід командної роботи. Думаю, війна стала для багатьох приводом для емоційного та професійного вигорання. Говорячи про те, що допомогло мені врятуватися від цього, точно варто назвати історичні фільми. Після стрічок про героїчну боротьбу українського народу, про події сучасності та про те, що відбулося століття тому, не складно проводити паралелі, щоб зробити висновок, що історія повторюється. І для того, щоб не зробити помилок в майбутньому, потрібно зробити правильні висновки зараз. Плюс вони чудово допомагають відволіктися від читання новин, тому рекомендую.

Після пережитих щоденних тривог, хвилювань, очікування швидкого завершення війни, яке так і не відбулося, я б порадив давати собі відволікатися від буденності. Звісно, не переставати волонтерити, допомагати та працювати на перемогу, але, якщо є можливість, дайте собі розслабитися на декілька годин. Подивіться фільмі з сім’єю ввечері, сходіть на прогулянку до парку чи до річки, згадайте що приносило вам радість у минулому та подумайте, що зробите в майбутньому після перемоги.

Progress UA

#українськамолодьвражає #UAYouthAmaze

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk