Previous Next

На Полтавщині провели онлайн-тренінг «Інформаційна безпека та цифрова гігієна в ОМС»

Надрукувати

5 вересня для держслужбовців обласної та районних військових адміністрацій і посадових осіб органів місцевого самоврядування Полтавщини провели онлайн-тренінг «Інформаційна безпека та цифрова гігієна в ОМС».Невідомий об'єкт

«Із початком повномасштабної війни росії проти України питання безпеки стало ключовим й у цифровому вимірі. Щодня кіберзлочинці здійснюють атаки на об’єкти критичної інфраструктури України на державному, регіональному й місцевому рівнях, - розповів заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Ігор Панченко. - У XXI столітті неможливо уявити сучасного працівника будь-якої сфери без використання інформаційних ресурсів, систем і технологій. Тому важливо, щоб кожен із нас дбав про свою кібербезпеку».

Учасниками заходу обговорили базові правила інформаційної безпеки й алгоритм дій у разі виникнення проблем з онлайн-захистом, ризики онлайн-безпеки, переваги двофакторної аутентифікації акаунтів, надійні месенджери для комунікації.

Тренінг провели за ініціативи Полтавської обласної військової адміністрації спільно з регіональним центром підвищення кваліфікації, за підтримки Міністерства цифрової трансформації України й за сприяння швейцарсько-української програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (Програма EGAP), яка спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій, що допомагатимуть вдосконалити якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян і сприятимуть соціальним інноваціям в Україні.

Програма EGAP фінансується Швейцарською агенцією розвитку і співробітництва й виконується Фондом Східна Європа та Фондом InnovaBridge.