Дмитро Лунін: Попри війну держава й область своєчасно нараховують соціальну допомогу

Надрукувати

На Полтавщині своєчасно виплачують державні та області соціальні допомоги, які отримують 600 тисяч людей. Серед пріоритетів – підтримка людей, які приїхали до нас з інших регіонів.

160 тисячам переселенців, які подали документи на отримання щомісячної допомоги від держави, загалом нарахували та виплатили 2,7 млрд грн. І цей процес триває постійно. Про це заявив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін у неділю, 11 вересня.

«Попри війну Полтавщина виконує свої зобовʼязання. У нас продовжує працювати обласна Комплексна програма соціального захисту населення. Її фінансування – 108 млн грн у 2022 році. Ідеться про 33 напрями додаткової соціальної підтримки, яку надають 36 тисячам жителів області», – підкреслив Дмитро Лунін.

За його словами, основним напрямом програми є адресна підтримка членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України. Родинам виплачують разову допомогу по 50 тис. грн – її вже отримали 184 сімʼї. 34 дітям загиблих воїнів виплачується щомісячна виплата у розмірі 2,5 тис. грн. Нещодавно область започаткувала нову обласну соцвиплату – до 20 тис. грн допомоги на реабілітацію поранених військових.