Previous Next

Департамент соціального захисту населення інформує: Міністерство у справах ветеранів війни запустило аналітичну платформу присвячену ветеранам війни

Надрукувати

Під час V Міжнародного ветеранського та волонтерського форуму «Там, де ми, там Україна», який відбувся 22 серпня 2022 року за участі Президента України Володимира Зеленського було анонсовано створення окремої інформаційної Інтернет-платформи присвячену ветеранам війни.Невідомий об'єкт

12 вересня Міністерство у справах ветеранів України запустило веб-сторінку з деперсоналізованою інформацією про кількість ветеранів війни, яка доступна за посиланням https://data.mva.gov.ua/.

Сайт розроблений передусім для державних, приватних та міжнародних організацій, місцевих громад, які працюють в інтересах ветеранів війни та їхніх родин з метою надання оперативних даних для розрахунків обсягів залучення до проєктів.

На сторінці зібрані аналітичні дані про ветеранів війни за даними Єдиного державного реєстру ветеранів війни (ЄДРВВ) з урахуванням регіонального розподілу в форматі карти України. Також користувачі можуть  знайти інформацію про різні категорії та підкатегорії ветеранів війни – учасників бойових дій у різні історичні періоди, членів їхніх сімей (як дорослих, так і дітей), Захисників і Захисниць, які втратили здоров’я внаслідок участі у бойових діях. Також окремо є фільтр за ознакою статі.

За даними платформи станом на 1 січня 2022 року в Полтавській області налічується майже 35 тисяч ветеранів війни різних категорій, відповідно до ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Наразі викладена на сторінці інформація є тестовою – дані в тестовому режимі проходять процес уточнення та верифікації.

Директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОВА Людмила КОРНІЄНКО