• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

COVID-сертифікат |Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

  • Усі щеплені від коронавірусної хвороби громадяни України на підтвердження цього можуть:

  • отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію і профілактику та/або 

  • згенерувати COVID-сертифікат із QR-кодом.

  • Міжнародне свідоцтво про вакцинацію і профілактику – це паперовий документ, який засвідчує повний курс вакцинації від COVID-19 і який можна отримати у лікаря, що проводив щеплення, або у сімейного лікаря, після проходження повного курсу вакцинації проти COVID-19. Документ підписується лікарем і засвідчується печаткою медичного закладу. 

  • Цифровий COVID-сертифікат – це документ, який можна отримати у цифровому форматі у застосунку або на порталі “Дія”. 

  • Якщо у людини у Дії зник COVID-сертифікат через завершення його терміну придатності, вона може повторно надіслати запит на створення документа – і він знову з’явиться у застосунку. Це нові правила відображення цифрового документа в Дії.

Як отримати міжнародне свідоцтво вакцинації?

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію можна отримати в лікаря, що проводив вам щеплення, або у свого сімейного лікаря, після проходження повного курсу вакцинації проти COVID-19 дводозною вакциною або на 14-й день після щеплення однодозною вакциною (наприклад Johnson & Johnson). 

Як отримати COVID-сертифікат із QR-кодом
При отриманні хоча б 1 дози будь-якої доступної дводозної вакцини від COVID-19, ви можете згенерувати “жовтий” COVID-сертифікат. 

и отриманні 2 доз вакцини – вам буде доступний “зелений” COVID-сертифікат як для внутрішнього користування на території України, так і для зовнішнього користування для виїзду за кордон.

  • Після отримання першої бустерної дози можна буде згенерувати новий COVID-сертифікат, в якому буде врахована ця доза вакцини.

Усі ці сертифікати зберігатимуться в «Дії» впродовж 1,5 року. Відтак сертифікат можна використовувати як документ, що підтверджує вакцинальний статус від COVID-19.

Алгоритм дій

Отримати COVID-cертифікат у мобільному застосунку “Дія” 

Крок 1.  Завантажте мобільний застосунок “Дія” та зареєструйтеся
У мобільному телефоні серед усіх програм знайдіть додаток “Google Play”. Якщо ви користувач iPhone – слід знайти програму App Store.

  1. У пошуковому рядку зверху напишіть “Дія”, виберіть програму та натисніть “Завантажити”

  2. Спосіб 1. Відкрийте на телефоні додаток “Дія” та виконуйте подальші вказівки щодо реєстрації. Для реєстрації можна автоматично вибрати опцію підтвердити особу за допомогою додатку банку, картку якого ви маєте та в онлайн-системі якого ви зареєстровані. 

Якщо ви досі не зареєстровані в онлайн-сервісах вашого банку –  вам слід це зробити для автоматичного входу в “Дія”. Неможливо увійти за допомогою онлайн-сервісу банку, якщо у вас є лише банківська картка. Потрібно зареєструватися в онлайн-системі вашого банку. Наприклад, користувачі “ПриватБанку” –  можуть підтвердити особу у “Дії”, якщо зареєстровані у системі “Приват24”. Для користувачів Ощадбанку –  слід бути зареєстрованим у сервісі “Ощад 24/7”. Кожен банк має свою онлайн-систему, в якій потрібно зареєструватися.
Після підтвердження особи за допомогою банківського онлайн-сервісу ви можете увійти в додаток “Дія”. Далі натисніть “Меню” та оберіть опцію “Дія.Підпис” і виконуйте подальші вказівки. 

  1. Спосіб 2. Увійти в мобільний застосунок також можна за допомогою NFC, якщо у вас є ID-картка чи біометричний паспорт. Для цього слід переконатися, чи підтримує ваш мобільний телефон функцію зчитування NFC-чіпу (який вбудований у біометричні паспорти та ID-картки). Виберіть функцію при вході “NFC”, проскануйте першу сторінку закордонного паспорта чи ID-картки у відповідному полі і далі прикладіть паспорт чи ID-картку до мобільного телефону та виконуйте вказівки. 

Крок 2. Отримайте COVID-сертифікатУ мобільному додатку “Дія” доступна лише цифрова версія сертифіката. Його можна показати лише з використанням мобільного телефону.

  1. Увійдіть в уже попередньо завантажену програму “Дія”.

  2. Виберіть вкладку “Послуги” та “COVID-сертифікати”.

  3. Поставте галочку, щоб дати згоду “Дії” на доступ до ваших медичних даних.

Якщо все коректно – у додатку з’явиться  внутрішній (жовтий чи зелений) і зовнішній COVID-сертифікати. Внутрішні COVID-сертифікати доступні українською мовою, зовнішній  – англійською.  
Якщо для того, щоб згенерувати сертифікат, додаток просить у вас застосувати “Дія.Підпис”, то просто оновіть додаток у програмі “Google Play” для андроїдів чи App Store для iPhone. У новій версії додатку для створення сертифіката “Дія.Підпис” не потрібен.

Отримати COVID-сертифікат на сайті “Дія” 

Крок 1. Увійдіть на сайт “Дія” та зареєструйтеся
Натисніть за посиланням: https://diia.gov.ua або введіть у пошуковику Google

  1. Натисніть у верхньому правому кутку “Зареєструватися”.

  2. Оберіть спосіб реєстрації: 

  • Спосіб 1. За допомогою електронного цифрового підпису, якщо він у вас є.

  • Спосіб 2. Якщо ви не маєте електронного цифрового підпису, за допомогою входу в онлайн-систему вашого банку. У полі реєстрації виберіть функцію “Авторизуватися з ID.gov.ua”, далі виберіть “Bank ID НБУ” та увійдіть у систему вашого банку. Для цього потрібно не лише мати картку цього банку, але бути користувачем онлайн-сервісу цього банку. 

Крок 2. Отримати COVID-сертифікат

На сайті державних цифрових послуг “Дія” ви можете отримати COVID-сертифікат, який можна видрукувати. 

Щоб отримати COVID-сертифікат на сайті “Дія”:

  1. Увійдіть в особистий кабінет за допомогою електронного цифрового підпису та паролю до нього або авторизуйтеся за допомогою онлайн-сервісу вашого банку. 

  2. У розділі “Послуги” оберіть “COVID-сертифікат”.

  3. Перевірте ваші персональні дані, ознайомтеся зі згодою про їх передачу та підпишіть її.

  4. Після цього очікуйте сповіщення на вашій електронній пошті про згенерований сертифікат.

  5. Щоб завантажити сертифікат: увійдіть у систему ще раз та у вкладці “Замовлені послуги” потрібно натиснути на відповідне посилання для завантаження.

Важливо: якщо ви раніше вже отримали документи про вакцинацію із терміном на пів року, вам необхідно:
COVID-сертифікат у застосунку “Дія” – оновити його протягом місяця до завершення терміну його придатності. Для цього потрібно видалити попередній COVID-сертифікат та згенерувати новий

  • Міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19 – після закінчення дії поточного документа (180 днів) звернутись до свого сімейного лікаря та отримати нове міжнародне свідоцтво (воно буде дійсне ще пів року)-

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk