Previous Next

У Полтаві відзначили День туризму

Надрукувати

27 вересня Полтавщина відзначила Всесвітній день туризму та День туризму в Україні. Упродовж дня охочі можуть відвідати кілька музеїв області безплатно. А в приміщенні Полтавської обласної філармонії привітали з професійним святом представників туристичної галузі.

Як зазначила директор Департаменту культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації Ірина Удовіченко, туристична галузь об’єднує активних, умотивованих та небайдужих людей, які хочуть змінити світ на краще. На жаль, війна змінила туристичний запал.
«Усі фахівці туристичної галузі на стоять осторонь війни, що нині триває в країні. Кожен робить свій посильний внесок. Представники туризму одними з перших приєдналися до лав ЗСУ. Власники готелів і «зелених садиб» прихистили внутрішньо-переміщених осіб і допомагають їм. З початком війни чимало туристичних операторів переформатували свої офіси в волонтерські штаби. Є й ті, хто задля підтримки містян та тих, хто нині проживає на Полтавщині, організовують безкоштовні екскурсії й невеликі подорожі відомими місцями. І все це демонструє наскільки важлива туристична галузь не лише за мирних часів, а й зараз, коли Україна бореться з ворогом на всіх фронтах, – сказала Ірина Удовіченко. – Наша задача – не загубити та зберегти туристичну галузь. Перемога буде за нами. І вже наступне свято обов’язково зустрінемо на одній з локацій наших «туристичних магнітів».
З нагоди професійного свята почесними грамотами Полтавської обласної військової адміністрації відзначили екскурсоводів та фахівців туристичної справи.
Усі охочі протягом дня можуть безкоштовно відвідати Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського, Національний музей-заповідник М.В.Гоголя, Історико-культурний заповідник «Більськ».