Previous Next

Олексій Бруслик відвідав Пирятинську громаду

Надрукувати

Заступник начальника обласної військової адміністрації Олексій Бруслик із робочим візитом відвідав Пирятинську громаду. Ознайомився з роботою трьох психоневрологічних будинків-інтернатів, які працюють на території громади, відвідав стаціонарне відділення центру надання соціальних послуг у Вишневому.

Підбили підсумки на зустрічі з очільником Пирятинської громади Андрієм Сімоновим. Окрім роботи соціальної сфери у громаді, обговорили й ряд інших важливих тем. Зокрема – створення комфортних умов для розміщення і проживання внутрішньо переміщених осіб, видача гуманітарної допомоги, допомога військовим, реформи у сфері екології, поводження з відходами на території громади й безпекові питання.

Із 24 лютого на території Пирятинської громади мешкають 3623 переселенці. У місцях компактного проживання є ще 41 вільне місце.

«Маємо зробити все, щоб переселенці мали гарні умови для проживання й адаптувалися в наших громадах. Крім того, в області змінена система видачі гуманітарної допомоги, тепер вона видаватиметься через обласний центр соціальних служб», – розповів Олексій Бруслик.

У Пирятинській громаді чимало переселенців знайшли роботу в лікарні, комунальних підприємствах, швейній фабриці та м’ясокомбінаті.

Олексій Бруслик відзначив позитивний досвід громади, яка у партнерстві з трьома сусідніми громадами за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) реалізує проєкт із сортування сміття на території цих громад. Андрій Сімонов розповів і про інший напрям роботи, який зараз активно реалізується у громаді – впровадження подворового вивозу сміття з міста. Позитивний відгук керівництва області має і реалізація на теренах Пирятинщини Програми «Безпечна громада», в межах якої на території населених пунктів встановлено понад 70 сучасних камер відеоспостереження.

У результаті зустрічі було досягнуто домовленості щодо подальшої тісної співпраці в питаннях, які потребують вирішення на рівні області.